HealthBeautyCenter

Alle behandelingen & consulten uitsluitend op afspraak !!


Instituut voor electrolipolyse en schoonheidsbehandelingen.
Adviesbureau voor natuurvoeding en dieetadviezen.

 

 

Home / Back

Natuurvoeding

Home / Back


Natuurvoeding

Waarom kiezen steeds meer mensen voor biologische voeding en waar staat ďbiologischĒ voor?

Om het menselijk lichaam te laten functioneren is voeding nodig, voeding moet energie leveren en bouwstoffen voor de groei en herstel van ons lichaam.We spreken dan over koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines, mineralen, sporenelementen en water. Al deze stoffen zijn in meer of mindere mate terug te vinden in onze voeding die wij dagelijks gebruiken.

 De talloze voedselschandalen zoals  BSE, varkenspest, dioxine kippen, MKZ, salmonella-epidemieŽn, groenten en fruitsoorten met een te hoog gehalte aan chemische bestrijdingsmiddelen, genetisch gemanipuleerd voedsel  (waarvan we nog steeds niet weten welke gevolgen het voor onze gezondheid heeft) etc., maakt dat biologische voeding meer dan ooit in de belangstelling staat en dat mensen steeds vaker kiezen voor de biologisch verantwoorde producten. Daarnaast is er een groeiende bewustwording van de zorg voor wat betreft onze gezondheid en gaan we bewuster met het milieu om. We weten dat een volwaardig eetpatroon ons gezond houdt en onze levensduur verlengt. Ook verbetert een volwaardig eetpatroon de kwaliteit van ons leven, we zijn minder vaak ziek, beschikken over meer energie en zien er beter uit We zitten dus gewoon beter in ons vel.

 Wat is nu eigenlijk biologische voeding.

Biologische producten worden geteeld in een gezond milieu. Er vindt een ruime vruchtwisseling plaats. De boeren en tuinders gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Bij de verwerking van biologische producten voegt men geen chemische, resp.synthetische geur-, kleur- of smaakstoffen toe. Ook worden er geen genetisch gemodificeerde ingrediŽnten toegevoegd.

De dieren spelen in de biologische teelt een belangrijke rol. Ze zijn belangrijk voor de kringloop en worden daarom in de biologische landbouw met respect en genegenheid behandeld. Er wordt rekening gehouden met het natuurlijke gedragspatroon van de dieren waardoor zij leven in een natuurlijke omgeving. Ook krijgen zij biologisch diervoer en geen slachtafval. Tevens zijn preventieve geneesmiddelen, zoals het toedienen van antibiotica verboden.

Biologische producten worden gecontroleerd door Skal, de door de Nederlandse overheid aangewezen controle- organisatie. De gespecialiseerde winkels hebben een groot assortiment aan biologische producten, zowel voor food als non food. Ook de grote supermarktketens spelen in op onze behoeften en bieden vele biologische voedingsmiddelen aan. Dit maakt het voor veel mensen gemakkelijker om over te stappen.

Gaat u interesse uit naar natuurvoeding en wilt u hier meer over weten dan kunnen wij u tijdens de periode dat u bij ons het HDC kuurprogramma volgt hier alles over leren. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Als u bij ons voor een schoonheidsbehandeling komt of voor een electrolipolyse kuur is het mogelijk gelijktijdig een consult te krijgen om u op de hoogte te brengen van de huidige stand van zaken in de natuurvoeding.

Een consult duurt een uur en de kosten bedragen Ä 25,--( in combinatie met bovengenoemde behandeling)

Wilt u enkel een consult dan bedragen de kosten Ä 35,--

Wat houdt een consult in: een stoomcursus om in korte tijd zoveel mogelijk te leren over:

- wat is biologisch en wat is biologisch-dynamisch.
- wat is het verschil tussen natuurvoeding en gangbare voeding.
- wat is genetisch gemanipuleerde voeding.
- wat kan natuurvoeding voor het lichaam doen.
- koken met natuurvoeding
( een volledige uitleg over smaakmakers en vleesvervangers en hoe te gebruiken in de keuken).
- een naslagwerk waarin u het geleerde kunt terugvinden, vele recepten en de benodigde documentatie om u ook na het consult te helpen.
 

Home / Back

Terug naar menu

Home / Back

 


Alle behandelingen & consulten uitsluitend op afspraak !!
Wij werken uitsluitend op afspraak, voor een consult of behandeling kunt u telefonisch contact opnemen.

Health Diet Center
Info@HealthDietCenter.nl
Jan van Avennestraat 21-E
3021 RM Rotterdam
KvK: 24188670
BTW: NL0993.83.871.B01
Tel.: 010-7513760
Mob.: 06-20559347

FunArtWebdesign